1 Ağustos 2011 Pazartesi

işlemler işlemler

Bir türlü netleşmeyen ve neticelenmeyen işlemlerden daralan birisi iseniz İngiltere pek sizin yeriniz olmayabilir. Tamam bazı şeyler çok kolay, hatta formalite bakımından bize 5 çeker ama neticelenmiyor bir türlü.

National Insurance Number için başvuruma olumsuz cevap verdiler. Gönderdikleri mektupta kendi işimi yaptığıma dair veya böyle bir işin varlığına dair daha fazla kanıt sunmam gerektiğini söylediler. Bu işlerin akış diyagramını çizmeye kalksan kafayı yersin. Muhasebeciye gittik açılış işlemleri için biz de. Muhasebeci formu doldururken National Insurance numaran ne dedi bu sefer de. Demek ki neymiş burada işler bizdeki gibi seri bağlı değil paralel bağlıymış. Yani bu işlemi şu şekilde yürütmek gerekiyor.
1 - Resmiyete dökmeden önce işinizi açıyorsunuz. Herhangi bir başvuru vs yok. direk web sitesi, kartvizit, broşür ne varsa girişiyorsunuz.
2 - Sonra gidip şirket açılışına başlıyorsunuz, National Insurance sorusunu boş bırakıyorsunuz. Gelince güncellerim diyorsunuz
3 - Sonra bu başvuru için tuttuğunuz muhasebeci vs neyse onun kontratı dahil, tüm kayıtlarınızı (web sitesinin basılı kopyası, domain register kayıtları, hosting kirasının faturası, kartvizit, broşür örnekleri, onların faturaları vs) ne varsa alıp National Insurance başvurusuna gidiyorsunuz.

Bu arada ev adresinizin olması, o adrese gelmiş council tax, veya elektrik, su veya gaz ile ilgili adınıza bir belge olması ve bunlarla bankaya gidip hesap açtırmış olmanız menfaatinize. HSBC bunlar olmadan pasaport hesabı diye birşey açabiliyor ama onlar da ayrı manyak. Tutturdu son 4 ayda Türkiye'deki evinize gelmiş bir fatura getireceksin diye. Arkadaşım son 4 aydır ben buradayım diyorum, anlamıyor. Peki Türkiye'deki HSBC ile temas kurun onlar doğrulasın diyorum, anlamıyor. Bir de aylık £8 masraf çıkartırım ve 12 aylık kontrat yaparım bu hesaba diye cevap verince peki madem deyip bıraktım işlemleri.

Evi tutmaya çalıştığım semtten bir görüntü
Ev tutma hikayesinde de sonuca ulaşamadık bir türlü. Emlakçıdan ev tutuyorsanız illa bir credit check'den geçeceksiniz. Ülkede yeni olduğunuz için garantörünüz olacak ve o da  geçecek o check'ten. Emlakçıyı bir kaç defa aradım "Leave it to me" "Don't worry" deyip duruyor ama hala imzalamadık sözleşmeyi.


Okul konusunda da bana alternatif olarak gösterdikleri yere kayıt için tekrar başvurdum bu sefer de okullar şu anda kapalı, açıldıktan sonraki ilk hafta içinde sana bildireceğiz dediler.

Kızımı jimnastiğe yazdırmıştım sıraya, bir tek ondan cevap geldi. 10 hafta için £38 karşılığında kaydını yaptılar.

Bir de araba alma konusunu anlatacağım ama ayrı başlık açmak daha iyi olur sanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder