14 Ağustos 2011 Pazar

Ev tuttuk, Sıra Ödemelerde

Bir apartman dairesini tutup içine yerleştik. Bir evde yaşamak için ne kadar çok şeye ihtiyaç duyuyormuş insan. En son 11 sene önce evlendiğimizde yaşamıştık bu durumu ama şimdi o zamanlardan aldığımız derslerle eksikleri gideriyoruz. Gereksiz eşya kap kacak almadan sadece ihtiyaca yönelik alımlar yapmaya çalışıyoruz. Herşeyin fiyatı süper oynak olduğu için her alacağımız şey için internette çılgın bir araştırma yapmak gerekiyor.

Dairede doğal gaz yok sadece elektrik ve su aboneliği lazımdı. Emlakçı Council Tax ve Utility (elektrik su) işlerinin başlangıçlarını kendi yapacağını söyledi. O işleri ona bıraktık biz de. Ayrıca temizliğin biz girmeden yapılacağını söylemişti. Ama temizlenmiş hali bile neredeyse 2 tam gün temizlik gerektirdi. Hijyen ve temizlik anlayışlarımız farklı ingilizlerle. Onlar halıyı yıkayıp, paspas çekince bitti diye gidiyorlar. Mutfaktaki beyaz eşyalardan tutun, banyo, camlar falan derken delirtti bizi temizlik.

Bir yandan da telefon, internet ve TV bağlantısını halletmeye çalıştım. 1 haftadan önce halledebilen bir şirket yok. Bu süre 1 aya kadar da uzayabiliyor. BT'de karar kıldım. En uygun paketi BT sağladı. Bir başka güzel taraf BT'ye abone olduğunuzda şehirde birçok bölgede verilen wireless hizmetinden de otomatik olarak yararlanıyor olmanız. Evde anten olmadığı için TV yayınlarını da almak gerekiyordu.  BT'nin £30 giriş ücreti aldığı aylık £4 ödemesi olan en basit TV yayınlarına da abone olmak gerekiyor yani. Toplamda durum şu : 18 aylık kontrat ile yurtiçi sınırsız telefon + yurtdışı aramalarda dakikası 2.95 pence fiyat + sınırsız internet router modem dahil ilk 3 ay £14.90 sonrasında aylık £28 ve kampanya kapsamında giriş ücreti olan £130 u da almıyorlar. Sadece modemi adrese postalamanın ücreti olan £6 aldılar.

Bu paketleri seçerken, hemen hemen bütün kampanyaları incelemek ve bulunduğunuz bölgenin bağvuracağınız şirket tarafından hizmet verilen bir bölgede olduğundan emin olmanız gerekiyor.

Haftanın sonuna doğru da abonelik mektupları gelmeye başladı. Önce TV lisansı geldi. Senelik £145 istiyorlar. istenirse aylık abonelik de mevcutmuş. Ha ben TV seyretmeyeceğim derseniz gelip evinizi inceleyeceklerini söylüyorlar. Evde TV olmaması da yetmiyor bilgisayar hatta cep telefonu bile olsa seyrettiğinize hükmediyorlarmış.  Dolayısıyla vereceksiniz bu parayı.

Evde doğalgaz olmaması bir bakıma iyi oldu, neticede her abonelik kullanmasanız da bir sabit gider oluşturuyor. Elektrik için abone kağıtları da geldi. İsterseniz ön ödemeli isterseniz aylık fatura isterseniz 3 aylık fatura gibi seçenekler mevcut.

Henüz council tax gelmedi, kira kontratı da yeni geldiği için Pazartesi polise gidip adresi güncellememiz lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder