14 Ağustos 2011 Pazar

İngiltere'de Gözüme Batanlar 3

Bu ülkede amma çok örümcek var. İnanılmaz birşey ama arabayı 15 dakika bir yere parkediyorsunuz döndüğünüzde aynada örümcek ağı. Ev eğer müstakil ise içeride topladığınız örümceğin de haddi hesabı yok.

İlginç olan bir başka nokta böcek boyutları. Neredeyse böceklikten hayvanlığa geçecekler. Bir sivri sinek öldürdüm utanmasa güreş tutacaktık Bir kerede kan emerek kurutur adamı.

Hayvanlara gelince, sokaklarda kedi köpek görmek mucize gibi birşey. Hiç yok neredeyse. Ama şehrin merkezinde değilse de sokaklarda sincap hatta tilki görmek daha olası. Evlerin bahçelerindeki meşe ağaçlarının tepesi sincapla dolu.

Burada gördüğüm bazı yiyecek ve içecekler var ki bizde herhalde kafadan "gitmez abi bu"  diye yok. Mesela Cherry Coke : Cocacola'nın vişnelisi
Sirkeli Cips : Bildiğin patates cipsi ama sirke eklemişler genzin yanıyor yerken
Reçelli tavuklu sandviç : Tavuklu sandviç ama reçel de koymuşlar.
Fruit Shoot : çocuklar için meyve suyu karışımı. Nasıl birşey diye denedim çok şekerli garip birşey.
Kibrit kutusu büyüklüğünde ve şeklinde paketlerde kuru üzüm : öğrencilerin lunchbox ları içinmiş.
Kocaman çekirdeksiz üzümler : Bizdeki çekirdekli üzümlerin çekirdeksizleri. Siyah, yeşil hepsi var.

Öğlen vakti şehir merkezinde olursanız muhtemelen en sık göreceğiniz şey ise ellerinde üçgen bir sandviç, bir küçük paket patates cipsi ve muz ile öğle yemeği yiyen ofis çalışanları. Mecbur tutsan bu kadar olmaz. Yüzlerce insan ellerinde bunlarla gezip hava açıksa bir bank değilse bir alışveriş merkezinin yemek bölümüne oturmak için turlayıp duruyor.

Bu arada garip bir diğer konu da kılık kıyafet.
  • İngiliz kızlar mini etek, altında babet ayakkabı ikilisini üniforma yapmışlar. 
  • Erkekler dar pantalon, hafif bileğe kadar yüksek, sivri burunlu yamuk ayakkabı ile geziyorlar. (ortaçağ izlenimi veriyor).  Bir de asi gençlerde, kulaklarının memesini içinden parmak geçecek kadar delip takılan halkalar var.
  • Gayler kısa paçalı pantalon, altında espadril. 
  • Pakistanlılar altta kumaş pantalon, üstte iki yandan yırtmaçlı kumaş gömlek gibi birşey, ayakta sandalet. Erkeklerde normalden uzun yana taranmış siyah saçlar sabit zaten.
  • Hintliler varlığından bile haberdar olmadığınız renklerde entari tarzı kıyafetler, ayakta eski moda terlikler. 
Daha envayi çeşit insan tipi var ama yaz yaz bitmez gelip görmek lazım. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder