11 Eylül 2017 Pazartesi

Life in UK Test

Artik bildiginiz gibi, Ankara anlasmasi kapsaminda Indefinite Leave To Remain vizesi alanlarin Vatandasliktan once gecmesi gereken testlerden biri de bu Life in UK

1 hafta oncesinden test icin randevu aldim. Cumartesi gunleri icin de randevu verilmesi isime geldi acikcasi.

Cuma sabahindan itibaren internetteki sorulari cozmeye basladim ve Cumartesi sabahi da teste girdim.

Sinavin yapilacagi yere 15 dakika once gidiyorsunuz. Yaniniza internetten randevu alirken kullandiginiz kimliginizi ve adresinizi ispatlayacak bir dokumani aliyorsunuz. Ehliyet veya elektrik su faturasi olabilir.

Sinav yerinde size kimliginizle ilgili birkac soru soruyorlar. Dogum tarihi, yeri, hangi ulke tabiyetinde oldugunuz gibi. Sonra kulaklariniza bakip kulaklik olmadigindan emin oluyorlar. Gozluk varsa cikarttirip camini kontrol ediyorlar ve sizin kopya cekmeyeceginizden emin olunca saat kimlik ne var ne yoksa bir dolaba kilitlemenizi istiyorlar. Sinav salonuna ilk kayit oldugunuz kimlik ile giriyorsunuz. Bir de burada kulaklariniz kontrol edip bir bilgisayarina basina geciriyorlar. Basliyorsunuz cevaplamaya.

Sorular genelde internette yapilan hazirlik testlerindeki gibi. 24 sorunun 18ini dogru cevaplarsaniz geciyorsunuz. Ancak sorulari cok dikkatli okumak gerek cunku cok kucuk bir detay herseyi degistiriyor. Mesela lottary oynamak icin en kucuk yas kac derse 16 ama lottary oynanan bir yere girme yasi 18. Veya alkol alma yasi 18 ama yaninda bir yetiskin varken otel veya publarda bira veya sarap icebilme yasi 16.

Dikkatli olursaniz ve internetteki tum testleri cozerseniz gecmemeniz imkansiz. Sinav cikisinda hemen neticeyi soyleyip gectiyseniz damgali bir kagit verip "Sakin kaybetme bundan bir tane daha isteyemezsin" diyorlar.

Bu kagidin orjinalini vatandaslik basvurusunda verecekmisiz. Kendim icin bir fotokopisini almami onerdiler.

Ve evet PASS

Simdi sira ingilizce sinavinda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder