10 Temmuz 2013 Çarşamba

Ingilizce (Yeniden)

Esim icin ingilizce kursu arayisimiz ve maceramiz aslinda hala devam ediyor. Normal kurslardan ziyade kolejlerin kurslarina gitmenin daha iyi olacagina karar verdik. Sonucta vatandaslik asamasina gelebilirsek oralardan alinmis olan sertifikalarin faydali olacagini dusunuyoruz.

Dolayisiyla gecen sene haziranda basvurup eylulde sinavina girmek uzere rezervasyon yaptirdigimiz ama vize icin pasaportlari gonderdigimiz icin kaydolamadigimiz koleje bu sene de ayni tesebbuste bulunduk.  Kolejler icin yaz doneminde basvuruda bulunmak gerekiyor. Sene icinde basvurursaniz "tabi tabi sizi bekleme listesine yazalim sira gelirse" diyor ve sallamiyorlar. Ancak yazin seviye belirleme sinavlari icin kaydolmaniz durumunda devam etmeniz mumkun olabiliyor. Ingiltere'de 5 senesini tamamlamayanlara ekstra fiyat iceren ama genelde seneligi £600-£700 civarinda olan kursa bu sekilde kaydi yaptirip, Eylulde yapilacak sinavi beklemeye basliyorsunuz.

Burada her ise sabir gerekiyor. Bu sefer umarim basaracagiz. Kendim icin de vatandaslik esnasinda sertifika gerekiyor mu ondan emin degilim. Belki seneye de ben baslarim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder