29 Temmuz 2013 Pazartesi

Dogumgunleri

Simdi dikkat ettim de ben hic dogumgunlerinden bahsetmemisim. Halbuki bizdekine gore farklilik acisindan zengin bir konu.
Dogum gunlerinin kisilerin hayatindaki cok onemli bir aktivite. Aktivite lafini mumu ufledik, pastayi kestik olarak algilamayin. Her dogum gununun yasa gore bir etkinlik ile yapilmasi gibi bir durum var. Soyle ki kimisi arkadaslarini toplayip cupcake yaparken, kimisi yuzme havuzunda veya yapay kayak pistinde 1 saat gecirebiliyor. Tabak canak boyamaktan, paintball oynamaya, makyaj yapip manken olmaktan, cumburcemaat spa'ya gitmeye kadar yuzlerce farkli aktivite var.

Dogum gunu sahibi o seneki aktivitesini secip yeri ayarladiktan sonra davetiyelerini yolluyor. Gelen cevaplara gore kesin sayiyi kiraladigi yere bildiriyor ona gore parasini oduyor. Sonra dogum gunu yaklasirken pastasini siparis ediyor. (en az 15 gun once harekete gecmek lazim zira 1 haftadan once pasta teslim eden yer bulmak cok zor) .
Dogum gunu geldiginde once etkinlik yapiliyor, sonra pasta kesiliyor, davetliler hediyelerini verirken, dogum gunu sahibi de "party bag" veya "goody bag" denen kucuk ani niteliginde sacma sapan hediyelerden olusan kendi posetlerini davetlilere veriyor. Genelde pastanin dilimini peceteye sarip party bagine koyan davetliler olay yerini terkediyorlar ve dogum gunu olayi bitiyor. (yetiskinlerde aksam bara falan gidilebiliyor tabi)

Dogum gunu partisi denen sey 2 saat'e kilitli. Yani soylenen satte baslar tam 2 saat sonra biter. Cocuklar icin olanlarda tam bu saatlerde cocugu birakir ve alirsiniz.

Hediye olarak para vermek de oldukca yaygin bir uygulama. Olmazsa olmaz olan dogum gunu kartinin zarfina £5-10 koydunuz mu tamamdir. Yadirgayan da olmaz.

Bir diger not. Pastalar genelde yenecek gibi degil. uzerindeki agir yagli krema yuzunden yedikten sonrasi hos gecmiyor. iki isirik alip yok etmek sagliginiz acisindan iyi olacaktir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder