24 Temmuz 2012 Salı

Vize Uzatma - Dedikodular - Soylentiler

Vize uzatma icin evraklari gondereli 3 ay oldu. Henuz bir cevap yok. Burada Turkler arasinda o kadar cok soylenti var ki inanilmaz birsey. Okuldayken, askerdeyken soylenti konusunda ne kadar basarili bir toplum oldugumuzu ogrenmistim o yuzden hic bir zaman soylentiye degil okuduklarima inanirim. Surekli vize kurallari degisti, vatandaslik sartlari degisti gibi soylentiler donuyor. Home Office'in sitesi dahil Vize danismanlarinin sitelerinde bir arastirma yaptim.

Olay su;
Ankara anlasmasina onay veren memurlari ocak gibi isten cikartan hukumet bu ise bakan tek bir memur birakmis. Daha sonra yeni elemanlar alip egitimlerini tamamlayinca haziranda sayiyi tekrar artirmis. Dolayisiyla sorun elemansizliktan kaynakli bir gecikme imis.

Kurallar ve vatandaslikta olan degismeler ise Ankara anlasmasi ile ilgisi olmayan diger vize tipleri icin gecerli. Evlilik yoluyla vatandasligin onu kesilmis mesela. Ankara anlasmasinin temeli uluslararasi anlasmaya dayandigi icin bu konuda bir degisiklik yapamiyorlar.

Yalniz Ankara anlasmasi kapsamindaki basvurularin daha buyuk dikkatle incelendigi ve gerekirse basvuru sahiplerinin mulakata cagirilacagi da bir gercek. Home office sayfalarinda nelerin kabul edildigi nelerin edilmedigi konusunda karsilastirmali bir liste yayinlamislar. Aman dikkatli olun mantiken dogru yaptiginizi dusunurken aslinda istenmeyen bir durumla karsi karsiya kalabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder