16 Haziran 2018 Cumartesi

Ankara anlasmasinda son durum

Bugun biraz once okudugum bir haberi paylasmak istedim

Binlerce Türk vatandaşını yakından ilgilendiren Ankara Anlaşmasında süresiz oturum izini hakkında İçişleri Bakanlığı kararını verdi.
Daha önce 4 yıl boyunca Birleşik Krallık’ta Ankara Anlaşması ile yaşayan Türk vatandaşlarının süresiz oturum hakları yasa değişimi yapılacağı gerekçesiyle geçtiğimiz aylarda askıya alınmıştı.
Binlerce kişinin merakla beklediği karar İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama ile duyuruldu.
Açıklamaya göre Ankara Anlaşması ile Birleşik Krallık’ta yaşayan Türk vatandaşları artık 5 yıl sonra süresiz oturuma başvuru hakkı kazanacak.
Sürenin 5 yıla çıkarılmasının yanı sıra Ankara Anlaşmalı kişilerin süresiz oturuma başvurabilmek için İngilizce dil yeterliliği ve Birleşik Krallıkta yaşam hakkında yeterli olmaları gibi kriterler de aranacak.

2 yorum:

  1. Güzel haber. Ali hocam peki sürekli oturum sonrası vatandaşlık için durum nedir? Bilgin var mı?

    YanıtlaSil
  2. Hocam Indefinite vizeyi aldiktan sonrasi hep ayni. Eger Ingilizce yeterlilik ve Life In UK sinavlarini vermisseniz vatandasliga 1 sene sonra basvurabiliyorsunuz. Burada tek fark sinavlar Ankara anlasmasinda vizeyi aldiktan sonra idi onlari oncesine almislar ve 1 sene fazladan bekleme eklemisler. Bence eskisine gore anormal bir sorun yok.

    YanıtlaSil