4 Ağustos 2015 Salı

Neden 1 senelik vermisler

Gonderdikleri mektubu dun inceledim. Limited sirkete donustukten sonra 1 sene gecmedigi ve dolayisiyla karliligimi, odeyecegim kurumsal ve kisisel vergileri goremediklerini soyleyemisler.

Son derece sacma bir sey ama oyle bir hamle ki, vizeyi verdikleri icin itiraz edemiyorsun, ote yandan sana yapacagi killigi da yapmis oluyorlar.

Bu arada vatandasliga gecebilmek icin Indefinite vizeyi aldiktan sonra 12 ay gecmesi gerekiyormus. Yani benim vatandaslik basvurumu da 1 sene otelemis oldular.

Simdi 1 sene limited sirketin bankadaki hesaplarini dikkatle yonetmem ve islerin dogru bir sekilde aktigini gostermem gerekiyor. Sonra gecen seferki kolinin uzerine ek olarak baska evraklar da koyup ceyiz sandigi gibi tekrar gonderecegim.

Bu aralar limited sirket statusundekilerin cok incelendigini ogrendim. Sahis sirketi olanlardan indefinite alanlar olmus ama limitedlere +1 sene uygulanmis.

Bir de garip bir kural daha koymuslar galiba. Detayini arastirmak lazim ama burada Ankara anlasmasi ile bulunan ailelerin ingiltere topraklarinda dogan cocuklari, anne babalar indefinite alsa bile farkli bir statude vize alabiliyorlarmis ve bu vizenin basvuru ucreti de £1500'mus. Bizimki burada dogmadigi icin sanirim bu vize turunden yirtacak ama yine de mumkun oldugunca isi zorlastirmaya calistiklarina en guzel delil bu bence.



1 yorum: