30 Aralık 2014 Salı

Bir Christmas'in Ardindan

Christmas'a pek alisik olmadigimiz icin pek kaale almiyoruz ama burada yasiyorsaniz almaniz gerekiyor. Christmas Day ve ertesi gunu olan Boxing Day hayati ciddi etkileyen donemler. Oncelikle 25 Aralik'ta kutlanan Christmas Day'den bahsedeyim. Bir kere hayat kesinlikle duruyor. Tren, belediye otobusu gibi ulasim araclari ya cok seyreklesiyor ya da tamamen duruyor. Buna sehirlerarasi trenler dahil.

Marketler kapali oluyor. Birkac gun oncesinden baslayarak, marketlerde savas cikacakmiscasina cilgin alisveris yapan bir halk oldugundan birkac gun oncesinden market alisverisinizi tamamlayip, sadece gunluk ihtiyaclariniz icin kucuk marketlere gitmekte fayda var.

Herkesin evde olmayi tercih ettigi Christmas'da kucuk sehirlerde sokakta bile adama rastlamak zor. Restoranlar ya yarim gun acik ya tamamen kapali. Hemen hemen butun dukkanlar hatta benzincilerin bir cogu da kapali.

Bugunu atlatip Boxing day'a geldiginizde durum birden tersine donuyor. Yine resmi tatil olan bu gunde bu sefer heryer indirime giriyor. Alisveris merkezlerine adim atilmiyor. Sabah saat dokuzdan itibaren otoparklarinda yer bile bulamaz hale geliyorsunuz.

Illa Christmas Day'de birseyler almak isterseniz size tavsiyem Pakistanlilarin yogun yasadigi semtlere gidin. Hristiyan tatillerinde tek acik bulabileceginiz yerler oralari oluyor cunku.


Ha bu arada...
Christmas icin yapilan dekorasyonlar cam agaclari ve isiklar gelenek olarak Christmas'in 20. gununde kaldirilirmis. Bunu yeni ogrendim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder