21 Haziran 2012 Perşembe

Ingiltere'de gozume batanlar 5

Eveet biraz daha zaman gecti ve biraz daha gozume birseyler batti.
Gelelim neler battigina.

Ilk bakista normal gozuken bircok konu zaman icinde temas ettiginizde anlasiliyor ki o kadar da normal degil. Ornegin ne zaman ki camlari silmek gerekti anliyorsunuz ki camlar disari acilinca silmek ciddi bir sorunmus. :)
Bir terslik oldugunu icinizde seziyorsunuz cogu zaman ama ne oldugunu ilk anda anlamayabiliyorsunuz. Sonra apartman dairesindeki camlar disari acildiginda silmenin imkansiz oldugunu anlayiveriyorsunuz. Ama sonra bir bakiyorsunuz ayda bir bir sirket gelip ucuncu kata uzanan bir sopa ile disaridan camlari siliyor. Demek ki onlar da farketmisler bir salaklik oldugunu. Ama o derece muhafazar ki toplum lan su cercevenin seklini degistirelim demiyor da is icat ediyor bunun icin.

Evlerdeki duman dedektorleri de bir alem. Makarna haslasan otuyor. Bu kadar hassas olmasi once sacma geliyor ama sonra dusununce anliyorsunuz. Evde yemek yapma aliskanligi olmayan bir toplum icin normal bir seviye o.

Insanlar bir sorun oldugunda sistemi zorlamiyorlar genelde. Ha demek ki boyle deyip kabulleniyorlar. Mesela bir otomattan bir malzeme almak icin £2 attim baktim ne para var ne malzeme. Bir Turk olarak bekleneni yaptim yan tarafina avuc ici ile hafif bir tokat attim. Bir sangirti koptu ve tam £24 dustu iade kismina. Hala da bir suru para olduguna da eminim. Bir kisi bile dokunmamis demek ki. Tamam yuttu paramizi ama demek ki adet boyle deyip gecmisler.

Yemek konusu apayri bir blog konusu. En akla gelmeyecek seyleri biraraya getirip yemek kozmopolit kulturun yan etkisi sanirim. Yani insan neden ananasli pizza yapar ki ? Ya da neden peynirli recelli sandvice roka koyar ? Patates kizartmasinin ustune sirke dokmek nasil bir kafanin urunudur (balzamik falan degil bildigin sirke)? Bir de marifetmis gibi herseye bir parca domuz karistirmasaniz da biz de yemek yiyebilsek keske. Ya hocam yapmissin gul gibi hamburgeri neden bacon'a sariyorsun ? Menude sadece tavuk bile yazsa   ne olur ne olmaz diye icinde domuz var mi diye sormak gerekiyor. Cunku en cok tavukla domuz karistirilarak yemek yapiliyor.


Bir de son olarak Klima kullanimi var ki anlatmadan gecemeyecegim. disrida sicaklik 17 derece iken hangi akla hizmetle bilmem is yerinde klimalar aciksa artik. Bu arkadaslarin Turkiye'ye gitseler ne yapacaklarini dusunemiyorum. Buzdolabinda otururlar herhalde. Hava biraz iyi diye tisort giyip ise gidiyorum aksama donmus olarak cikiyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder