10 Ekim 2019 Perşembe

Speed Awareness

1-2 sene once buradaki ana yollardan birindeki (Princess Road) hiz limiti saatte 40 milden 30 mile dusuruldu. 2-3 serit gidis 2-3 serit gelis genis bir yol oldugundan eger gostergeye surekli bakmazsaniz limiti gecmeniz an meselesi.

Evet ben de gecmisim. Hem de kameranin onunde. Dolayisiyla Temmuz civarinda eve bununla ilgili bir mektup geldi. Oncelikle arabadaki sen miydin baskasi miydi diye soruyor. Eger sensen bunu imzalayip gonder ki bir sonraki asamaya gecelim demisler. Imzaladim gonderdim. Birkac gun sonra bir mektup daha geldi. "Sen saatte 40 mille yakalanmissin.30 mil siniri olan yerde 41 mile kadar yakalananlara bir opsiyon veriyoruz. Ister cezayi isleme koyup ehliyetinden 3 puan keselim ve bize bi £120 atesle, ister "Speed awareness" kursuna git puan falan islemeyelim" demisler. Kurs tabi ki mantikli cunku puan dusunce bu sigortayi etkiliyor ve maliyet 3 sene icin yukseliyor. Eh bir de ehliyette epi topu 12 puan olunca 3 puani kaybetmek de hos degil. O yuzden kursu sectim.

Yer zaman ve ucret degisiyor. Size en uygun yeri ve zamani secip 3 ay icinde kursu tamamlamaniz isteniyor. Kurs ucreti £100.

Gecen hafta sonu kurstaydim. Bir golf klubunun toplanti odasinda biz hizli suruculer toplandik. Yoklama alindi ve saat 13.00 dan 17:15e kadar surecek olan kurs basladi.

Aslinda 5-10 dakikayi gecmeyecek bir icerigi saatlere yaymislar. Once farkli yollardaki hiz limitleri hatirlatiliyor. Istisnalar tartisiliyor. "Hadi bakalim simdi ikiserli grup olup tartisin bakalim burada hiz limiti ne olmali?" diyorlar Cogu noktada insanin ici sisiyor. Zaten bir daha kursu almamak icin surate tovbe ediyor insan. Bir kere hizdan radara yakalanmis insanlari hiz manyagi olarak falan dusnuyorlar herhalde ki iste +1 mil ile giderseniz yayalara carpinca soyle yaralanir boyle zarar verirsiniz gibi icerikler hazirlamislar

Gunun sonunda o gun icin dagitilan defterleri yaniniza alin, onlar buraya katildiginizin ispati diyorlar. Haydi bakalim simdi 3.5 sene icinde hiz yaparsaniz kurs degil ceza yersiniz diye yolluyorlar.

Bunun farkli turevleri varmis. kazaya karisana, kirmizi isikta gecene vs vs.

Istatistiki olarak ceza verdiginizde, suruculer cogu zaman cezayi neden yedigini bile anlamiyor ama kurs ile ulke genelinde ciddi bir iyilesme yasandigini soylediler. Aslinda bir bakima mantikli. Evet pek sevimli degildi ama herkesin acisindan win win bir durumdu.

Boyle de bir tecrubemiz olmus oldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder