10 Şubat 2017 Cuma

Mortgage

Nihayet morgage resmen onaylandi. Avukatlarla muspet bir ilerleme kaydedemedim. Sen birsey yaziyorsun 5 gun sonra sana konu ile alakasiz bir cevap gonderiyorlar. Telefonla aradim ve karsima peltek konusan bir avukat cikti

Zaten ne zaman ciddi birsey icin bir yerleri arasam ya peltek, ya hintli, ya fransiz, ya iskoc, ya da Yorkshire'li biri cikiyor. Sanirim telefonda konusma isini azaltmak icin boyle bir yontem bulmuslar. Ingilizler icin bile zor anlasilan adamlari telefonun ucuna yerlestiriyorlar ki konusmaya yeltenmeyin bile.

En sonunda pes ettim. Gonderilen kontrati oldugu gibi kabul edip, islerin yolunda gitmesi icin dua edecegim. Istedigim maddeleri kontrata sokusturmak anladigim kadariyla 6 aydan basliyor. Cunku her soru 1 haftada benim avukatca idrak ediliyor, karsi tarafa iletiliyor, karsi taraf da 1 haftada konuyu idrak edip sizin avukata bir satir bir cevap yolluyor, sizin avukat o cevabi sindirip 1 haftada size donuyor ve bir bakiyorsunuz ki sordugunuz sey ile cevap cok da alakali degil.

Dolayisiyla 2. sorudan sonra yoruldum.

Simdi imzalar yazismalar vs donemine giriyoruz. Bakalim o nasil olacak?
------------------

Baska bir sayfa acmadan gectigim her adimi bu yazinin altina toplayacagim 

Boylece konu dagilmayacak

  1. Alinacak evi bulduk ve ilk kapora olarak £500 yatirdik. ( bu rakam HelpToBuy ile aldigimiz icin boyle yoksa £1000 aliyorlar)
  2. Mortgage Bureau'dan Kris ile temasa gecip mortgage , HelpToBuy ve bilimum sigorta konularinda islemleri baslattik. (bu danismanlik icin bizden ayrica bir ucret talep etmiyorlar)
  3. Bir solicitor ile anlasip islemlerimizi yurutmek icin ona yetki verdik. (email ile) ve avukatlik ucretinin bir kismini gonderdik (£300)
  4. Uygun bir mortgage bulununca "valuation" yapilmasi ve "offer" verilmesini bekledik. 
  5. Bu arada avukat karsi tarafin avukati ile temasa gecerek kontrat, satis sozlesmesi, belediye arastirmasi, altyapi arastirmasi gibi bir suru dokuman gonderdi. Kalin (bold) olanlar en onemlileri. Report on contract and title mesela avukatin size sundugu alinabilirlik raporu gibi birsey  sizin icin negatif olmasi muhtemel her konuyu bu rapora yaziyorlar. 
    1. Contract
    2. Rider HelpToBuy
    3. Report on contract and title
    4. Plot Transfer
    5. Initial notice acceptance from council
    6. Building Control Approval
    7. Chancel check search
    8. Draft transfer
    9. Drainage / Water search
    10. Planning permission consents with condition
    11. Warranty ceritificate
    12. Local authority search
    13. Pre EPC report
    14. Environmentalk search
    15. Property information form
  6. Mortgage onaylaninca, Mortgage bureau'ya bir kopyasi gonderiliyor. onlar gerekli yerlere ve size birer kopya postaliyorlar.
  7. Avukat kendi kopyasini alinca bir yetki yazisi (yine email ile) istiyor ve toplam miktarin %5 ini hesabina yatirmanizi istiyor. yine bu rakam HelpToBuy icin %5 normalde %10. 
  8. Avukat kredi ve Help to Buy icin iki ayri dokuman gonderdi ve bunlarin imzalanip geri gonderilmesini istedi. Fakat sadece imzalamakla kalmiyorsunuz sizinle direk ilgisi olmayan bir de sahit buluyorsunuz sizin onu imzaladiginiza dair sahit olup o da yan tarafinda kendisi icin ayrilan kutuyu doldurup imzaliyor. Doldurma derken isim soyad acik adres ve imzayi kastediyorum. 
  9.  Sigorta sirketinden islak imza icin gelen dokumanlar imzalanip geriye postalaniyor
  10. Avukat sizin adiniza kontrati imzalamak ve (Exchange) icin onay istiyor. 
  11. Avukat exchange'in gerceklestigini simdi Completeion date'i bekledigimizi belirten bir mail gonderiyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder