6 Kasım 2012 Salı

Ingiltere'de Turk Pasaportu yenileme

Ingiltere'de vize beklerken kizimin pasaportunun suresi doldu. Dolayisiyla yurtdisinda pasaport nasil yenilenir onu da gormus olduk. Oncelikle e-pasaport.gov.tr adresinden basvuruda bulunup randevu aliyorsunuz. Ingilterede konsolosluk Londra'da oldugu icin baska bir alternatif yok.

Basvuruda soylenen biyometrik resim icin hic kasmayin. Ingiltere'de biyometrik resim cekebilen fotografci yok zaten. Arka plani beyaz cekemiyorlar. O yuzden bosverin. Konsoloslugun girisinde fotograf kabinlerinden var. Otomatik ve £5 ile calisiyor. Ona paranizi atip cekersiniz.

Eger cocuk icin basvuruyorsaniz anne ve babanin ayni anda kimlikleri ile orada olmalari lazim. (veya muvafakatname ki uzun is gidip orada bulunun daha iyi) Bir de basvuranin eski pasaportu ve Nufus cuzdani lazim. Bunlala gidince istediginiz sureye gore basvuruyorsunuz. (cocuklarda maksimum 5 yil veriyorlar)

Burada kritik bir nokta var yalniz Eger londra disindan geldiyseniz pasaportu posta ile size gondermelerini isteyebiliyorsunuz. Fakat bunu siz istemedikce size hic onerilmiyor. Eger istiyorsaniz mutlaka belirtin. (£6 posta masrafi aliyorlar) 

Simdi gelelim en ilginc konuya. Londra'da birbirine 20 dakika yurume mesafesinde hem buyukelcilik hem konsolosluk var. Siz konsolosluga gideceksiniz. Posta kodu SW7 1BW.

Bu arada beni sasirtan bir suratle cuma oglen basvurdum ve pazartesi oglen "hazirlandi basvuru merkezine gonderiyoruz" diye mail attilar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder