27 Eylül 2010 Pazartesi

Gitmeden Yapılacaklar

Gitmeden önce bazı konuları hazırlamanın zaman kazandıracağı aşikar. Dolayısıyla kendime aldığım notları burada yazmak ve gittiğimde ne kadar hazır olduğumu görmekte fayda var.
  • Orada yapacağım işler için kontrat taslakları hazırlamak. - Orada kontrat çok önemli olduğuna göre ne kadar bu konularda hazır olunursa o kadar iyi demektir. 
  • Web ve Windows için yazılım altyapılarını hazırlamak. - Daha hızlı proje üretmek için hemen her projede yer alan bazı bölümleri tekrar kullanılabilir formatta hazır etmek gerek. 
  • Kendi web sitemi hazırlamak. - hatta yayına sokmak gerekiyor ki arama motorlarında çıkmaya başlasın. 
  • Bir yıllık iş planı hazırlamak. - Böylece neredeyim nerede değilim kontrolünü kendi kendime yapabilirim. 
  • En az 20-30 bin TL civarında bir para temin etmek. 
  • Paket programları çoklu dil desteği ile tamamlamak. - Böylece gider gitmez satışa hazır bir ürün olacak elimde
  • Arama motoru optimizasyonu ile ilgili işlemleri bir checklist haline getirip güncellemeleri kontrol etmek. Böylece orada yapılacak işlerde arama motorlarında hızlı yükselme ile isim yapabilmek.
  • CD-DVD arşivlerimi taşınabilir harddisklere transfer etmek. Yükte hafif ve taşınabilir hale gelmek. 
  • Doküman arşivimi scan ederek taşınabilir harddisklere aktarmak. Böylece uzaktan bir belgeye ihtiyaç duyduğumda elimin altında olmasını temin etmek.
  • Evde satılabilecek ve işe çok yaramayan herşeyi satmak. (bilgisayar parçaları, dergi kolleksiyonları vs)
  • Evde kalan manevi değeri yüksek herşeyi en az yer kaplayacak hale getirmek ve mümkünse evi boyalı kiraya verilebilir hale getirmek. Bu aşamada gerekirse gitmeden babama vekalet bırakıp tamam dediğimde evdeki eşyaları depoya teslim ederek evin kiraya verilmesini sağlamak lazım. depo kirası düştükten sonra ev kirası düzenli banka hesabına yatarsa ek bir gelir elde edebilir ve aidat ve yakıt giderlerinden kurtarabilirim. Depo'lar ile ilgili yaptığım fiyat araştırmasını aşağıda yazdım. 
Depo ararken iki tane yer buldum. bunlar www.pratikdepo.com ve www.depoturk.com.tr 

depolarken kullanılan konteyner boyutları ve aşağı yukarı fiyatları şöyle :
1m x 1m x 2m aylık 45 TL + KDV ve nakliye bedeli 175 TL + KDV
1m x 1.5 m x 2.3 m Aylık 75 TL + KDV ve nakliye bedeli 175 TL + KDV
1.5m x 2m x 2.3m Aylık 135 TL + KDV ve nakliye bedeli 230 TL + KDV

Bunlardan Paratik depo'da +1 oda hizmeti diye bir hizmet var en büyük boy için 9 aylık kontrat yapıldığında
nakliye bedeli yok.

Ev eşyalarını İngiltere'ye taşımayı düşünmüyorum. Taşısam taşısam kitaplarım ve manevi eşyalar olacak ki bence gerek yok. Giyim için buradan götürme fiyatına oradan almak mümkün. E evler de mobilyalı olduğuna göre pek taşınacak birşey kalmıyor. Kap kacağı da götürmeyeceğime göre kitaplar, kap - kacak, eşimin çeyizleri gibi malzemeleri depoya koymak ve bir gün geri dönersek dımdızlak kalmamak için saklamak mümkün. Mobilyaları kaça bulursak okuttuk mu ev kiraya verilebilir.

Tüm bu yukarıdaki işleri 3 ay içinde tamamlamak gerekiyor.

2 yorum:

  1. Daha önceki sorumun bir kısmınin cevabi burada varmış aslinda? Eşyalarınızı sattiniz mi, nasil sattiniz? Şimdi olsa getirtir miydiniz?

    YanıtlaSil
  2. Bir onceki sorunuzda da cevaplamaya calistim. Esyalari getirmek cok masrafliydi. Hepsini dagittik. Simdi olsa gene dagitirim. Getirme masrafi ile buradan yenisini almak ayni paraya geliyor asagi yukari.

    YanıtlaSil