27 Temmuz 2016 Çarşamba

Basvurularda dikkatli olun

Blogu takip edenlerden bir aile son zamanlardaki basvurusuna red cevabi aldigini bildirdi. Kendisine sebebini sordugumda verdigi cevabi iznini alarak sizinle paylasmak istedim. Ayni yoldan gecek olan arkadaslara belki bir noktada yardimci olur.

 Daha once hic ingilterede bulunmamissiniz, pazar analizi ve rakip analizi yetersiz, 1 potansiyel musteri cok az, neden ingilterede is kurmak istediginiz iyi anlatilmamis gibi 4-5 adet neden yazilmis refusal'a. Danisman kullandik ama hic iyi bir bp hazirlanmadigini suanda anlayabiliyoruz. İsleri bu en iyi sekilde yapilmistir diye guvenmek hataymis...


Bir baska takipcimin hikayesi : Kendisi Turist vizesi ile basvurarak Ingiltereye gelmis. Ankara Anlasmasi'na Ingiltere'de basvurmus. Vizeyi aldiktan sonra, yaz icin ailesi Turist Vizesi almaya kalktiginda red cevabi ile karsilasmislar. Gerekce "Sen de Turist vizesi alip geldin demek ki onlar da ayni yolu izleyecek. Eger aileyi getirmeyi istiyorsan da henuz 1 senen dolmadigi icin gelir gider durumunu goremiyoruz. Dolayisiyla aileni gecindirebileceginden emin degiliz"

Yani hamlelerinizi yaparken gercekten dikkatli adim atin. Bir de bu aralar vize danismanlari sanirim Brexit panigi ile ilginc adimlar atiyorlar dikkatli olun. Ne yaparlarsa yapsinlar bir kere de siz, tum yapilanlari gozden gecirin bence. 

Herkese bol sans.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder