17 Haziran 2014 Salı

WeBuyAnyCar.com

Esimin arabasinin arka caminin patlamasindan sonra yine tamir mi degistirme mi ikilemi yasamaya baslamistik. Normal garajlarda cami takmak icin £250 istediler. Sigorta sirketi ise kendi soyledigi garaja gidersek £75 a taktirabilecegimizi soyledi. Neticede arka cam, patlamak uzere olan egzost, motorun yag sizdirmaya baslamasini alt alta koyup bir de M.O.T. ve vergi doneminin geldigini hesaplayinca tamir ettirmek degistirmekten daha masrafli gozuktu.

Sonuc 2003 model Fiat Punto'yu satip 2005 model bir Clio aldik. Arabayi £825 'e aldik ustune temizlik ve eksik ampuller, kirik plaka gibi detaylar icin £50 harcadik ve kullanilabilecek hale geldi. Sonucta hem yasi genc hem de 51.000 milde bir araba icin fiyat fena degildi.

Geldik elimizdeki Fiat Punto'yu satmaya. Once hurdaya mi versek diye dusundum. hurdaci arabaya £130 verdi. onun uzerine bir de sansimizi WeBuyAnyCar.com sitesinde deneyelim dedim. Arka camin kirik oldugunu da belirterek internetten aldigim fiyat £205 idi.

Siteden basit bir adimla bize en yakin merkezlerine randevu aldim. araabnin sagini solunu gezip vuruk cizik tespiti yaptilar ve derin bir cizikten dolayi fiyati £195 e dusurduler. Banka detaylarimizi verdik 4 is gunu icinde paranin hesaba gececegini soylediler. Arabanin kalan 1,5 aylik vergisi icin iade formu da verip toplam 20 dakikada islemi bitirdiler.

Eger araba son kullaniciya satilamayacak durumdaysa veya aceleniz varsa en temizi boyle bir secenek sanirim.

Gunun sonunda yeni aldigimiz arabanin vergi ve M.O.T. surelerini goz onune aldigimizda bu araba degisikliginin bana maliyeti £600 civarindaydi.  Bence hic fena degil.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder