5 Haziran 2014 Perşembe

Evleri geziyoruz...

Bugun 3 tane ev icin randevumuz vardi. Butun istediklerini bir evde bulamamak ile sonuclanan uzun bir gun oldu.

ilk gezdigimiz ev pahali esyasiz istedigimiz yere biraz uzak ama cok nezih bir yerde, temiz, yeni, modern, alarmli, alt katinda tuvaleti olan ve bulasik makinesi olan bir evdi.

Ikinci gezdigimiz ev gene bulundugumuz noktaya uzak ama kizimin okuluna yakin bir yerde, ilkine gore daha orta tabaka bir yerdeydi. Alt katinda tuvalet, bulasik makinesi, alarmi yoktu. Ancak mobilyaliydi. Fiyati ilkine gore cok daha makuldu. Emlakci zorluk cikarmaya meyilli bir tipti.

Ucuncu gezdigimiz ev ise simdi oturdugumuza daha yakin bir noktada ilki ile ayni fiyata yani biraz yuksekti. alarmi var, alt katta tuvaleti yok, mobilyasi bulasik makinesi hatta kurutma makinesi vardi. Yani bence en cok kriteri karsilayan yer buydu. Emlakcisi makul anlasilabilen birisiydi. Fakan en onemli noktayi pas gecmeyelim. Es faktoru. Esim istemiyorum dedi. Konu o noktada kapaniyor.

Bugunkulerden yarina kadar bir olumlu bir cevap alamamam durumunda simdiki oturdugum evin sahibine tebligatta bulunamayacagim yani agustosa kadar bu evin kirasini odeyecegim anlamina geliyor. Yani isler biraz karisti. Eger Agustosa kadar kira vereceksem ve iki evin kirasini da vermek gibi bir niyetim yoksa simdi bulacagim hic bir evin manasi olmayacak. Cunku bu durumda bana artik Temmuz sonunda bosalacak ev gerekiyor.

Su kirayi sure sonuna kadar alma hikayesi ortaligi cok karistiriyor. iki kira birden odememek icin atmadigi takla kalmiyor insanin.

1 yorum:

  1. Abi anlattıklarına göre baya sıkıntılı bir sürece giriyorsunuz umarım kolay bir şekilde atlatırsınız . . .

    YanıtlaSil