21 Ocak 2019 Pazartesi

Rezervasyon / Booking ve Aksam disari cikmak

Bu sefer size aksam disari cikmaktan biraz bahsedecegim.

Ozellikle haftasonu disarida yemek yemek, birseyler icmek icin mutlaka bir rezervasyon yaptirmanizi oneririm. Cunku hafta sonlari cogu restoran ve klup, asagi yukari bir hafta oncesinden rezerve edilmis oluyor. Oyle "gecerken kapidan gordum gireyim dedim" seklinde oturmaniz neredeyse imkansiz. Belki ancak publarda yer bulabilirseniz veya ayakta icmeye razi olursaniz olabilir.

Bu rezervasyonlar icin restoranlar ikiser saatlik slotlar ayiriyorlar. Yani siz 5'de geleceginizi soylerseniz normalde 7'ye kadar size o masayi verip, sonrasina o masaya 7-9 arasina bir musteri daha hatta 9-11 arasina bir musteri daha alirlar. (Restoran isinin ic yuzunu ogrendim biraz)

Grupsaniz sizin slotu 3 saate cekerler. Ama grup olarak gitmek istediginizde cogu restoran ek bir miktar daha para talep edebilir. Sasirmayin. O para hem servis sirasinda size ayiracaklari zamanin fazlaligindan hem de ekstra oturacaginiz 1 saat icin alinir.

Cogunlukla bu konuyu herkes bildiginden ayrica soylemeyebilirler ama buyuk bir grupsaniz ve saatiniz gelmesine ragmen kalkmazsaniz masayi ne zaman bosaltacaginizi gelip sormalarina, veya gruptan gidenler varsa sizi normal saatinizden sonra baska bir masaya almalarina sasirmayin.

Eger 2 kisi iseniz bu restorani cok rahatsiz etmez. Baska bir masayi sizden sonraki rezervasyona kaydirabilirler. Eger hafta ici ise ve musaitlerse zaten kimse gelip birsey demez.

Bu kurallar mahalle arasi bir italyan restoraninda da, luks bir restoranda da ayni isler.

Yani aksamustu gidip kapanana kadar oturup demlenmek buranin kulturunde yok malesef.


1 yorum: