30 Kasım 2017 Perşembe

Zamanla yarışmayanlar

Bugun belediyeden bir mektup geldi. Sitenin girisinde kaldirimi daraltip sitenin girisini genisleteceklermis. Tahmini bitis suresi olarak 20 hafta vermisler.

20 hafta. Sitenin onundeki kaldirimin toplam uzunlugu tas catlasin 50 metre, eni de 2 metre civari. Yani toplam calisilacak alan 100 metre kare. Haftada 5 metrekare alanda calisacaklar yani gunde 1 metrekareden az. Bu kadar surede rahmetli anneannem daha fazla orgu orerdi.

Ha bu arada yapacaklari is icin kazma kurek boru doseme falan yok sadece kaldirimi daraltacak otobus duragi icin bir cep yapacaklar. Herhalde calisacak isciler agir engelli ki boyle bir hizda calisilacak.

Adamlarin zamana karsi bir yarislari yok. Sabah rahat rahat, ellerinde bir bond canta ile gelip icinden 2 kaldirim tasi cikarip, o gun oglene kadar birini ogleden sonra digerini doseyip (arada yemek molasi vermesin mi isciler), kenarina igne oyasi yapip suluboya fircasiyla da tozunu alacaklar sanirim.

Yok canim biliyorum artik. Bu 20 haftanin 5inde etrafi kukalarla cevirme, 3unde "Diverted Traffic",  yazilari koyma, 3unde alana girmenin ne kadar tehlikeli olacagina dair kompozisyon yarismasi, 6sinda yanlislikla oradan gecenleri uyararak olayin ciddiyetini pekistirme, 1 inde isi yapma, 1inde uyarilari sokme ve son hafta da istiklal marsi ve kapanis olacak.

14/12/2017. Bugun  2. hafta doldu. simdiye kadar yapilan islemler: kukalarla ve yonlendirmelerle (diverted traffic) aradaki gecisi kapattilar.
Baska da tek birsey yapilmadi. 2 haftadir bayagi bir yol dolanarak eve girebiliyoruz. Ongorume  uygun hareket ediyorlar

11/07/2018 : Gorunurde is tamamen bitmis olmasina ragmen kimbilir neye dayaniyorlarsa, yol hala kapali, ve kukalar yerinde

11/07/2018 : Aksam eve donerken yolun tekrar acildigini gordum. Boylece kaldirimi az oteye itme ve bir otobus duragi dikmekten ibaret olan islem 8 ay gibi kisa bir zamanda tamamlanmis oldu. Otobus duragi da oyle high tech birsey degil. Bildigin iki boru arasi cam ve basit bir tavan.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder